Hvem har ikke hørt at vold kan ikke lønne sig, eller at vold er ikke det rigtig “svar”

Vold er forkert pga dens ødelæggende konsekvenser, men at det ikke lønner sig eller er brugbart er ikke rigtig. Alle de mennesker som bruger vold gør det netop fordi det giver dem det gevinst de har brug for. Det er naturligt for mennesker at vælge det som virker, og fortsætter med det, da det giver det de ønsker. Om det så er penge, magt eller andet de har brug for.

Vold er blot et værktøj for at opnå det ønskede effekt. For den der går ud over er det ligegyldigt hvorfor volden blev brugt, det er et overgreb. Og kan have alvorlig konsekvenser.

Det som er vigtig at huske at den som bruger vold ser det ikke som noget destruktive, iallefald ikke på samme måde som offeret, og valget til at bruge vold er nemt og “lige til højrebenet”. Hvor imod offeret vil helst undgå volden.

Allerede her vil udgangspunktet for at håndtere en fysisk konflikt være på vidt to forskellige niveauer. Hvor offeret vil måtte accepterer at man er i vold og SKAL gøre noget ved det, så er volds personen allerede i “volds-modus”, og allerede på forkant og godt i gang.

Ved at give sig selv lov til at bruge “vold” til at forsvar sig selv, har man minsket den tid og mentale blokade der kan opstå ved en konfrontation, og evt. givet sig den mentale råderum til at bedre kunne håndtere situationen.