Single tasking. Gør en ting ad gangen. Men gør det godt. Gør det med fuld opmærksomhed. Effektivitet handler ikke om at gøre ting hurtigt. Men at lave dem så godt første gang at de ikke skal laves om eller repareres. Derfor kan det være mere effektivt på den lange bane at gøre en ting ad gangen end at forsøge at multi taske.

Multi tasking falder de fleste af os naturligt. Vi er vant til at skulle holde mange bolde i luften på samme tid. Multitasking fører til at mange tinge bliver udført samtidig men ofte i en dårlig kvalitet der senere må forbedres eller laves om.

Jeg har i flere år haft øvet mig i at være til stede i nuet. At være i det som er der lige nu. Og det er en god øvelse. Det er ikke altid en let øvelse. For hverdagen fortsætter sideløbende i sit eget tempo. Men sikke en gevinst det giver at give sig selv lov til at være 100% tilstede. At give sig selv lov til at gøre sig umage. Og have tid til at mærke og sanse det man har gang i. Det er et stort privilegium. Det giver mig lov til at bevare perspektivet. DET er single tasking.

For jeg nyder at gøre mig umage. At skabe et godt resultat. Et resultat jeg er tilfreds med og som jeg er stolt af. Det meste er let når jeg har god tid. Så er single tasking let. Men så privilegeret er jeg ikke altid. Så selvfølgelig indgår både multi taskring og single tasking i min hverdag. For sådan er virkeligheden.

Jeg er kvinde. Og som de fleste kvinder vil jeg gerne gøre det godt. Gøre det perfekt. Men det er ikke altid restultatet står mål med tidsforbruget. Men bare rolig – jeg er bevidst om 80/20 reglen. Så effektiviteten er også intakt.

◊ Invitation: Vær rollemodel for en ny trend – single tasking – gør en ting af gangen og gør det godt!