Relationer og parforhold udvikler os som mennesker – både de nærende realtioner men også dem – og måske særligt dem, der gør os rødglødende. Jeg elsker dette citat, men oplever det også som lidt af et ønskescenarie. Jeg er så priviligeret at have mennesker i mit liv, der udfordrer mig – både på den supporterende måde men også dem, der kan få pulsen til at stige. Jeg tror, at disse relationer opstår, fordi vi skal lære noget af dem. Jeg skal lære noget. Det gælder uanset, om det er et venskab eller et parforhold. Vi mennesker bruger meget tankekraft på vores relationer. På at vurdere dem, bedømme om de fungerer eller ej.

Særligt parforholdet kan man med rette betragte som vores “udviklingsarena”– for her får vi rig mulighed for at teste og afprøve alle facetter af følelsesskalaen. Det virker til tider som om, at vi har glemt,  at vi selv har valgt disse. Selv har valgt at ville inkarnere og mødes på jorden igen for at lære og udvikle os.

Hver relation der ophører, sætter et dybt aftryk i os – både i venskaber og kærlighedsforhold. Det ophør påkalder sorg. Nogle kalder det sågar et ar på sjælen. I min optik er det noget vås – en sjæl er hel og fin, fra fødsel til genfødsel. Vores emotioner og stolthed er derimod af en anden støbning. De bliver stødt, får blå mærker og har brug for et plaster eller ti. Der findes ikke en højere healing end kærlighed – hvilket kan være årsagen til at vi gang på gang indtræder i nye forhold og relationer.

Så uanset om en af dine relationer er ved vejs ende, har de været umagen værd. For de gav dig læring. Har du mødt  mennesker, der ikke tør at elske, og som lever det meste af det jordiske liv uforløst i den henseende? Det har jeg. Og den smerte og ensomhed, der følger med ensomheden, er langt fra ønskværdigt.

Så i stedet for at betragte parforholdet og kærligheden som en udfordring, kan man betragte det som den smukkeste dans mellem to sjæle. For nogle bliver dansen kort. For nogle intens. Andre snupper en længere dans og mestrer flere discipliner. Alt sammen er i den skønneste orden, for det udvikler os som individer, og det træner vores evne til at elske.

læs også: