Om samtaleterapeuten

Når jeg arbejder med samtaleterapi (psykoterapi), forholder jeg mig til hvordan de mennesker jeg arbejder med, omgås de mennesker som er de mest betydningsfulde i deres liv. Parforholdet og familien rummer vældige kræfter. og muligheder, som jeg som terapeut kan tage udgangspunkt i.

Jeg arbejder først og fremmest med relationer mellem mennesker. Relationen mellem mig og klienten udgør en lille flig af den verden vi lever i, og er som udgangspunkt en nærværende relation, hvor der kan udspille sig dilemmaer og problematikker som i andre relationer, derfor tager jeg også udgangspunkt i det der sker i relationen til den person eller de personer der har valgt at søge hjælp hos mig. 

Iben Lassen

“Jeg gik igennem en fødselsdepression efter mit andet barn. Jeg havde svært ved at finde fokus og passe mine børn. Jeg var trist og modløs. René hjalp mig igennem min svære tid og jeg har fået et nyt og stærkere syn på de ting, der faktisk betyder noget!”

Mark Klastrup

“Efter en hård skilsmisse mistede jeg modet på at finde mig en ny kæreste. Jeg havde mistet selvtilliden og troen på mig selv. Efter jeg fik anbefalet samtaleterapi, kontaktede jeg René her og fik en masse gode værktøjer til håndtering af mit selvværd. Det hjalp sku!”

Familien Enggaard

“Vores datter havde store mentale udfordringer igennem hendes første år optil især konfirmationen. Vi valgte derfor at bede om hjælp i psykoterapien. Vi fandt Renés hjemmeside her og kom straks i et godt forløb hvor både vi og vores datter har fået talt meget mere sammen og idag forstår hinanden meget mere”.

René Iversen

Mit navn er René Iversen. Jeg har mere end 10 års erfaring med samtaleterapi (psykoterapien). Jeg har arbejdet indenfor psykologien og har en bred forståelse for arbejdsgange og spørgeprocesser. Hos mig er konceptet for min tilgang til samtaleterapien er simpel. Jeg bruger kort og godt samtalen til at åbne op for tanker og følelser. Mange mennesker har lettere ved at åbne op overfor en fremmed end nogle af deres nærmeste. Det skyldes ofte at vi som mennesker altid gerne vil ses i et positivt lys. Som et menneske i harmoni og balance. Derfor kan jeg, som samtaleterapuet åbne nogle”døre til sindet”, de mennesker tæettest på ikke formår. Samtaleterapi (psykoterapi), er blevet rigtig populært de sidste 10 år efter krav, drømme og pres er blevet en del af vores samfund idag.

Koldinghus

Nogle tanker …..

Efter snart 12 år i Århus var det på tide at vende hjem til Kolding egnen igen. Jeg savnede de nære relationer man jo har opbygget igennem mange år. Kolding har eftersigende i længe trængt til fornyelse indenfor psykologien og jeg mener at den personlige samtale kan være det rigtige værktøj i dette univers. Det er vigtigt at samtalen ikke bliver maskinel og upersonlig. Den skal gerne afspejle de problematikker, der er en del af dit nuværende livssyn. Dialog og kommunikation idag mellem mennesker er blevet mere flygtig. Det skyldes især de såkaldte “sociale medier”. En tidligere kollega til mig i psykologien mente de burde hedde “de Asociale medier”. Kig feks ved et busstoppested eller på en banegård. Folk taler ikke sammen mere. De fleste står og glor ned i deres smartphones. Det skaber en “usynlig mur”, hvor folk ikke længere er så meget i en samtale, som vi var tidligere. Læg så dertil de mange streamingstjenester og online tilbud, der alle kæmper om vores tid. Det skaber ikke mere social kontakt, snarere tværtimod. Det er lige præcis DET, som samtaleterapien gør op med. Her er det dialogen mellem mennesker, der åbner op og løser både konflikter og problemer. Den fjerner også stress, angst og bekæmper depression. Samtale er vejen til et bedre liv med et stærkere og mere harmonisk sind.