Det er almen viden at et længerevarende forbrug af cannabis/hash kan lede til psykoser og andre psykiske og fysiske lidelser. Har man røget hash dagligt i en længere periode i sit liv, risikerer man at forårsage kroniske skader i hjernen som vil vare ved resten af livet.

Ny type hash

Nu er der kommet en ny type hash på markedet, nemlig syntetisk fremstillet THC. Stoffet kaldes Spice eller K2 over det meste af verden, i Norge kaldes det ofte for Jazz. Spice, ligner krydderurter som navnet også antyder og bliver altså fremstillet på illegale laboratorier verden over.

Kraftig rus

Den rus man opnår ved at ryge Spice, er ofte en del kraftigere end ved almindelig hash. Symptomerne og rus virkningerne er de samme som almindelig hash, men altså markant kraftigere, hvilket kan føre til endnu kraftigere psykoser og andre lidelser. Psykoser foranledet af Spice, kan forekomme allerede efter meget få indtag, hvilket gør stoffet ekstremt farligt.

Billigere end almindelig cannabis

Udover at Spice har en kraftigere virkning, så er det også billigere end almindelig hash. Det vil desværre også betyde at det meget hurtigt bliver udbredt. Er man i tvivl om en af ens nærmeste indtager Spice, kan man nu lave en test for det. Det er en Spice urintest som nu er udviklet og det er primært bekymrede forældre som anvender dem på deres børn når de er i tvivl. Spicetesten virker ligesom en almindelig narkotest og prisen er omtrent den samme. Spice kan modsat hash spores i kun få døgn. Resultatet på en spicetest kommer efter ganske få minutter og testen er utrolig nem at anvende. Sikkerheden på en sådan narkotest ligger på omkring 98-99%.