Giver du dig god tid til at hvile? Eller acceptere du vores samfunds krav til konstant aktivitet og tilgængelighed? Jeg synes vi skal værne om vores menneskelige behov for hvile og søvn.

Vores rum for hvile og søvn bliver hele tiden udfordret. Vores samfund er præget af uafladelig aktivitet. Mange forretninger har åbnet til sent hver aften. Der er tv hele døgnet. Der er øget krav til vores tilgængelighed. Vi er konstant online via mobil, tablet eller computer.

Jeg ser en kedelig (og foruroligende) tendens. En tendens om at travlhed er et tegn på styrke. En tendens om kun at få lidt søvn er et tegn for styrke.

En gennemsnitlig voksen har brug for 7-8 timers søvn i døgnet. Det tilsvarende tal for teenagere og børn er henholdsvis 9-10 timers søvn og 10-11 timers søvn pr. døgn. Tilstrækkelig søvn er vigtig for genopbygning af vores krop og hjerne. Der er tusindevis af processer i gang når vi sover som genopbygger vores psykologi og fysiologi. Søvnen kan derfor ikke reduceres uden at det går ud over vores helbred og overskud.

Jeg bliver hurtigt påvirket hvis jeg ikke får søvn og hvile nok. Mit overskud og mit aktivitetsniveau bliver mindre. Min irritation og min træthed bliver større.

Jeg sørger altid for at få søvn nok om natten. Jeg har heldigvis et godt sovehjerte. Og har let ved at falde i søvn og få en god søvn. Jeg sørger også for at få tilstrækkelig med hvile i løbet af dagen. Hvile som enten kan være at sidde med benene i sofaen i ro og mag. Hvile via meditation eller afspænding. Eller hvile i mit hoved for kontant stimulans af tv, computer og mobil.

Indrømmet det giver nogen gange lidt negative vibrationer i min familie og omgangskreds at jeg er bevidst om mit behov for hvile. Særlig den med at jeg bliver forstyrret (i mit hoved) af et konstant kørende tv som baggrundsstøj. Og jeg bliver også klandret for at jeg ikke altid tager min mobiltelefon med det samme.

Det er ikke let at forstå for andre at jeg har et andet behov for hvile end dem.  Jeg er bevidst om at min krop og mit hoved har brug for hvile. Og jeg har brug for selv at bestemme hvornår jeg vil forstyrres. Og af hvem. Jeg nægter at være tilgængelig 24/7.

♥ Invitation: Giver du dig god tid til hvile og søvn? Er du bevidst om hvilken larm der stimulerer dig negativt?

Læs mere her: