Lader du dig ubevidst dræne for energi?

Jeg tror på at alt omkring os påvirker vores energi. Det er derfor vigtigt at det vi omgiver os med nærer vores energi fremfor at dræne vores energi. Alt påvirker os. Både ting, oplevelser, mennesker og dyr. Vi påvirkes enten i positiv eller i negativ retning. Påvirkes vi positivt så næres vores energi. Påvirkes vi negativt så dræner det os for energi.

Personlighedsforstyrrelser

Årsager til negative påvirkninger

Årsager til negative påvirkninger kan være belastende bekendtskaber. Skænderier eller bandeord. Det kan også være døde planter i vindueskarmen. En grim vase som står på hylden af pligt. Eller dårlige oplevelser. De negative påvirkninger er en daglig ubevidst stressfaktor. En faktor som dræner os for energi og som gør at vi har mindre overskud.

Teorien om at alle ting påvirker os er en af teserne i Simple Living. En tese som opfordrer os til at forenkle vores liv og skære alt overflødeligt fra. Og til at være bevidste og leve et bevidst liv.

Jeg er et af de mennesker som påvirkes voldsomt af negative påvirkninger. Heldigvis er jeg bevidst om det. Og jeg har gennem mange år arbejdet bevidst på at fjerne de negative påvirkninger som der var i mit liv.

Jeg har symbolsk ryddet op i mit liv

Jeg har fjernet så mange af de negative påvirkninger som var mulige. Dette har betydet at jeg har meldt afbud til arrangementer og aktiviteter som jeg ikke havde lyst til at deltage i. Uagtet at det var “velset” at jeg deltog. Jeg har foretaget en fysisk oprydning i alle mine ting. Og jeg mener ALLE mine ting. Jeg sorterer MEGET jævnligt i mit tøj og i mine sko. Jeg har ikke mere end jeg behøver. Jeg har ryddet op i alle skabe, skuffer og kælderrum. Og gør det jævnligt. Så jeg har sørget for at der ikke ligger ting jeg ikke bruger eller som jeg ikke har brug for. Jeg har sågar sorteret i mine veninder og bekendtskaber.

Særligt to ting har jeg lokaliseret som dræner mig

To dagligdags ting. Ting som hele tiden kommer igen. Det ene er rod. Så jeg sørger altid for at omgive mig med orden hvor det er muligt. Den anden ting er reklamer i film og serier i tv. Det irriterer mig voldsomt at en film bliver afbrudt. Så jeg vælger oftere og oftere kanaler eller streaming-tjenester hvor film ikke bliver afbrudt af reklamer. Og sikke en lettelse at være bevidst om hvad disse to helt almindelige hverdagsting gør ved mig. Og sikke en lettelse at det er så nemt at gøre noget ved det.

Jeg har gjort mig selv en stor tjeneste ved at rydde op i mine negative påvirkninger. Og forsat blive ved med at rydde op. For mit liv fyldes hele tiden med nye negative påvirkninger. Men det gør ikke noget. For nu er jeg bevidst.