Ved du hvad psykoterapi og samtaleterapi er?

Ved du hvad psykoterapi og samtaleterapi er? Kender du nogen, der har gået i terapi? Hvad vil det sige at gå i terapi?

Psykoterapi og samtaleterapi i snævreste forstand behandling af psykiske lidelser ved hjælp af psykologiske metoder. Men nu til dags er det langtfra bare mennesker med psykiske lidelser, der går i terapi. For mange er det efterhånden også blevet en vej til personlig vækst og udvikling.

Selve ordet terapi er græsk og kan betyde pleje, mens ordet psyke drejer sig om ånd eller sjæl. Psykoterapi er derfor i videste forstand pleje af sjælen.

Generelt kan man sige at psykoterapi

Generelt kan man sige at psykoterapi handler om indsigt. Man skal i psykoterapi tilegne sig en ny oplevelse af problemerne, se dem i et nyt lys eller give dem ny mening. Man kan sammenligne det med at løsningen af løse et puslespil.. Nye indsigter i psykoterapi fremkommer gradvist, trin for trin, efterhånden som man opnår styrke til at erkende sit eget bidrag til problemerne.

Så kort sagt er psykoterapi en hjælp, et stykke værktøj- hvor du giver dig selv rum og tid til eftertanke. Gennem psykoterapi kan du lære dine tanker, følelser og handlinger at kende og sætte dit liv ind i en større sammenhæng.

Supervision

Supervision er en kontraktmæssig tidsbestemt, støttende, igangsættende og fagligt kontrollerende proces, hvor en mere erfaren fagfælle hjælper en mindre erfaren fagfælle som er i gang med at uddanne sig eller sætte sig ind i et nyt område.

 Supervisionssamtalen kan opdeles i faser:

1) Hvad er problemet

2) Hvad er problemet i problemet

3) Kontrakten ” Find det realistisk mulige”

4) Undersøgelsen

5) Produktmarkering – Undersøgelsen er slut. ”Er vi der nu, var det det, du ville have”?

6) Markering er belæring. – ” Hvad har du lært af det her”?

7) Evaluering