Forandringer, livscyklus og yoyo energi- Hvordan reagerer du på forandringer i dit liv? Nye arbejdsopgaver. Nyt job. Ny partner. En flytning?

Tænker du Uhha åh nej og ser forandring som en belastning? Eller siger du jubii “bring it on”. Mange har modstand på forandring ofte uden at vide hvorfor. Uanset om forandringen efterfølgende viser sig, at have været til det bedre.

Jeg vil påstå, at vi mennesker er de individer på jorden, der har mest modstand på forandringer. Mig selv inklusiv. Træer, blomster, vores krop gentager gang på gang den samme cyklus. Løvfældende træer smider hvert efterår sine blade. Uden at gå i panik. Uden at råbe, nu mister jeg alt. De står der bare. De ved, erindrer, husker, har tillid til, at bladende vokser ud igen, når foråret kommer.

Præcis som naturen har vi vores egen energi cyklus. YoYo energi er det begreb, der bedst beskriver den cyklus min egen energi har. Nogle dage er jeg spræng fyldt af energi, får masser af gode ideer og de dage bliver der bare sat flueben på to do listen. Modsat har jeg dage, hvor jeg foretager mig så lidt som muligt. Hvor jeg slapper af, hænger ud, tuller rundt – nærmest kan gå i nattøj en helt dag. Jeg har skullet arbejde lidt med at nyde denne væren og yoyo stilstand, for jeg er opvokset i en knoklerfamile.

Disse perioder hvor vi “lader op” er dog helt essentielle for vores trivsel, præcis som et frø i dvale, der venter på at springe ud. Hvordan er din livscyklus mon? Hvor befinder du dig lige nu? Som alt i min have, føler jeg mig som en blomst i knop, der så småt er i gang med at folde sig ud. Det føles rigtig dejligt og en smule forventningsfuld. Heldigvis har jeg vidunderlige mennesker i mit liv, som hjælper til med at vande, gøde og heppe!

Til sidst vil jeg minde mig selv om, ikke at gå i panik, næste gang jeg hænger lidt med hovedet og er ved at afblomstre. For der kommer jo en sæson mere, endnu et solstrejf og en ny portion energi. Og så er det jo rigtig smart, at handle, gøre og gi den gas, når yoyo energien er høj, ik?

Du må gerne kommentere nedenfor, særligt hvis du gør dig andre opdagelser om livets cyklus.