Bruger du din tid på det relevante? For der er fx ikke mange mennesker der på deres dødsleje ville ønske at de havde brugt mere tid på deres arbejde.

Vi vælger selv hvad vi vil bruge vores tid på. Vi må leve med de konsekvenser der er af vores valg. Mange af os kan føle en kløft mellem hvordan vi bruger vores tid og på hvad vi føler der er det vigtigste i vores liv.

Jeg har inden for de seneste 5 år ændret mit liv en del. Jeg har brugt meget tid på at finde ud af hvilket liv jeg ønsker at leve. Og så har jeg prøvet at efterleve det så godt jeg kan. Ikke alt kan jeg være herre over. Men meget. Jeg prøver at være bevidst om hvad jeg fylder mit liv med. Hvad jeg bruger min tid på. Hvilke mennesker jeg omgiver mig med. Og så videre.

For en del år siden arbejdede jeg meget. Rigtig meget. Omkring 70 timer om ugen i en 4-års periode. Men en dag ændrede noget sig. Jeg havde pludselig behov for at min arbejdsgiver satte pris på mine mange arbejdstimer. Men det gjorde han ikke længere. Det var blevet en selvfølge. Det gjorde at jeg ikke længere ville være med til at leve på den måde. For qua mine lange arbejdsdage var der mindre tid til rådighed sammen med mine børn. Så pludselig blev prisen for høj. Kløften blev for bred og dyb mellem det jeg brugte min tid på og det som var mest relevant for mig. Nemlig min familie og vores trivsel.

Jeg har længe haft en note liggende. Noten er en liste over de største fortrydelser som døende har udtrykt. Jeg kan ikke huske hvor jeg har noten fra – så kilden er ukendt.

Noten lyder som følger:

  1. Jeg ville ønske, jeg havde haft mod til at være tro mod mig selv og ikke blot leve op til andres forventninger til mig.
  2. Jeg ville ønske, jeg ikke havde arbejdet så meget.
  3. Jeg ville ønske, jeg havde haft modet til at udtrykke mine følelser.
  4. Jeg ville ønske, at jeg havde holdt kontakt til mine venner.
  5. Jeg ville ønske, at jeg havde ladet mig selv være lykkeligere.

Det er da tankevækkende. Der står ingenting om materielle goder. Der står udelukkende noget om bevidste valg, nærvær og glæde.

♥ Invitation: Hvad er vigtigt for dig? Bruger du din tid på det rigtige? Bruger du din tid på det relevante?

Læs også: