For de fleste er det utrygt at være i en fysisk konfrontation, og for nogen vil selve optrapning også være utryg.

De signaler som kroppen giver dig er en response til den situation du er i. Kroppen bliver rastløs, tankerne flyver, sveden pipler frem og måske bliver det svært at snakke og tænke klart.

Signaler som også bliver sendt hvis man nu er oppe til eksamen, eller står og vil invitere sin første kæreste ud. Helt forskellige situationer, men for dig en situation hvor konsekvens er ukendt og har en stor indflydelse på dig som person . Konsekvensen kan være fysisk(slagsmål) eller personlig(f.eks. ære), men hjerne ser det som en trussel for “status quo”, og derfor skruer den op for de forsvars mekanismer den har. Disse er så stærke at de påvirker dit mental og fysiske formåen.

Det bliver derfor vigtig at anerkende disse følelser og den “magt” de har over en, og set i lyset af fysisk konflikthåndtering er det vigtig at knytte de rigtig “drills” til de rigtige stadier i en konfrontation, ellers vil træningen modvirke den naturlig impuls der kommer i sådanne situationer.

Igennem dette vil der også bliver en større bevidsthed for dette og kunne knytte det til hensigtsmæssig reaktions mønstre. Tag for eksempel en stor grim mand der kommer for tæt på, og man begynder at mærke dette er ubehagelig. I stedefor at ignorerer følelsen, så vil der igennem SCMS(sence conflict management system) vil naturlig handling, som f.eks. at tage armene op.

Tag derfor “bange” og blive venner med det, og til knyt sunde og nyttige handlings mønstre, som igen vil give større mental overskud til bedre at klare situationen.